Snelle rubberboot 17-jarige jongen in beslag genomen in Bolsward na meerdere forse overtredingen

FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Een 17-jarige jongen moest zijn gevaarlijke vaargedrag met een snelle rubberboot in Bolsward bekopen met meerdere forse boetes de afgelopen weken. Dat leek geen effect te hebben op zijn vaargedrag. Daarom heeft de politie de rubberboot maandag in beslag genomen.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

De jongen uit Workum voer de afgelopen zes weken regelmatig met snelheden van veertig kilometer per uur in een rubberboot met een buitenboordmotor van 15pk. Daarmee is het een snelle motorboot.

Meerdere forse boetes

Omdat de jongen nog geen achttien is, is hij te jong om met deze boot te varen. Daarop staat een boete van 220 euro. Daarnaast beging hij nog een flinke serie overtredingen: te snel varen leverde hem een boete op van 100 euro en zijn boot stond niet geregistreerd als snelle motorboot, wat ook nog eens 150 euro kostte. Ook voldeed hij niet aan een aantal andere eisen voor een snelle motorboot: hij had geen registratieteken aangebracht en geen brandblusser en reddingsvest binnen handbereik. Wel maakte hij gebruik van een dodemanskoord.

In beslag genomen

Hij werd de afgelopen zes weken drie keer staande gehouden nabij Bolsward en kreeg meerdere boetes. Onder andere vanwege zijn leeftijd, de snelheid die hij voer en het ontbreken van registratie. Het feit dat hij herhaaldelijk de fout in ging en de forse overtredingen die de nodige gevaren met zich meebrachten, waren redenen voor de eenheid ‘Toezicht te water’ om de boot in beslag te nemen.


Nieuws

menu