Snekers stelen witgoedapparaten van overleden buurvrouw

Een wasmachine ter illustratie.

Een wasmachine ter illustratie. FOTO PIXABAY

Twee Snekers (24 en 25 jaar) zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen voor de diefstal van witgoed. De twee hadden begin mei 2018 een vaatwasser, een wasmachine en een droger uit de woning van een overleden buurvrouw gestolen.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Alleen de jongste verdachte kwam vrijdag naar de rechtbank. Hij beweerde dat hij niet bij de diefstal betrokken was geweest. Hij was wel in de woning aan de Zwaardstraat waar de apparaten werden aangetroffen. Naar zijn zeggen was hij daar om zijn hond op te halen. De politie was ingeseind door een oplettende buurman.

Die had gezien dat de apparaten vanuit de benedenwoning van de overleden buurvrouw naar de bovenwoning van de 25-jarige verdachte werden gesjouwd. De buurman had de diefstal zelfs gefilmd. De opnames waren niet erg duidelijk, maar een politieman herkende de twee verdachten aan hun kleding.

De gestolen spullen werden vrijwel meteen op Marktplaats te koop aangeboden. Het IP-adres van de computer waarmee de advertentie was geplaatst, stond op naam van de vriendin van de 25-jarige. Dat was meer dan genoeg om beide verdachten te veroordeelden, vond de officier van justitie.

Zij eiste werkstraffen van 80 en 120 uur. Hoewel het een oude zaak betrof, zag de rechter geen ruimte voor het opleggen van een werkstraf. Hij veroordeelde de 24-jarige verdachte, die al een strafblad had, tot een celstraf van vier weken plus zes weken voorwaardelijk. Zijn stadgenoot kreeg drie weken cel plus zes weken voorwaardelijk.