Sneker vrouw geslagen, kip genekt: dertig dagen cel voor asielzoeker

FOTO PIXABAY

Een asielzoeker die op 20 augustus een vrouw in Sneek mishandelde en op 2 september een kip in Hoogeveen onthoofdde, is donderdag door de politierechter veroordeeld tot 30 dagen cel.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

De zwangere vrouw (38) liep over een zebrapad bij het Martiniplein toen ze plotseling door de (toenmalige) bewoner van het azc Sneek van achteren tot bloedens toe met een flinke tak tegen het achterhoofd werd geslagen. Op de beelden van een bewakingscamera werd de dader herkend.

Vervolgens werd de man geplaatst in de Extra Begeleiding en Toezicht Locatie bij het azc in Hoogeveen. Andere bewoners voelden zoch niet veilig in zijn omgeving. Hij nam een van de vier kippen, die door de bewoners werden verzorgd, te grazen. ,,Hij heeft de kop van de romp gescheiden’’, stelde officier van justitie Liesbeth de Ruiter. ,,Dat is vernieling volgens de wet.’’ Met twee getuigenverklaringen en ,,een foto van een kip of in ieder geval iets wat daar op lijkt’’ wist De Ruiter zich verzekerd van voldoende bewijs. ,,Wat schiet je er mee op om een kip op die manier te bejegenen?’’

Zelf zei de man dat hij de kip tegen het raam had gegooid. Gezien de toch wat warrige uitspraken die de verdachte had gedaan, achtte De Ruiter hem verminderd toerekeningsvatbaar. Een taakstraf kan niet omdat de man geen vast adres heeft, stelde de officier. Op zich zou dan een celstraf van zestig dagen gepast zijn, meende ze, maar vanwege de psychische tekortkomingen van de man beperkte ze de strafeis tot dertig dagen. Rechter Bauke Jansen volgde de eis. De man is inmiddels uitgezet naar Italie.

Nieuws

menu