Sneker scholier betaalde met vals geld van Chinese webwinkel AliExpress

De leerling had een stapel briefjes van 50 euro in zijn bezit. FOTO ANP

Een leerling van RSG Magister Alvinus in Sneek heeft via de Chinese webwinkel AliExpress vals geld besteld en dat in de Waterpoortstad besteed. Hij is naar huis gestuurd en de rest van de week geschorst.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Afgelopen maandag ving de scholengemeenschap signalen op dat er vals geld in omloop was in het gebouw. ,,Er werd over gesproken, we hebben onze ogen en oren open’’, meldt rector-bestuurder Sixtus Haverkamp. De school hield de boel vervolgens in de gaten. ,,Toen was al snel duidelijk om welke leerling het ging.’’

Voorraad in kluisje

Dinsdag is hij erop aangesproken. De tiener bewaarde de voorraad in een kluisje op school. De school heeft aangifte gedaan bij de politie en de ouders van alle leerlingen schriftelijk op de hoogte gesteld.

Uitgegeven in Sneek

De leerling had een stapel briefjes van 50 euro in zijn bezit, die bij webwinkel AliExpress waren besteld. De biljetten zijn kopieën van echte euro’s. Ze worden per stuk of in pakjes verkocht. Het geld is volgens de politie uitgegeven ,,bij ondernemers in Sneek.’’

De onderwijsinstelling en politie houden er rekening mee dat meer tieners zich aan valsemunterij hebben schuldig gemaakt.

Lees ook | Waarschuwing voor vals geld in Sneek

'We hebben onze ogen en oren open'

Nieuws

Meest gelezen

menu