Sneekweek 2.0 moet balans en imago verbeteren: 'We willen bredere doelgroepen aanspreken'

Foto; Stichting Sneekweek

De nieuw op te richten Stichting Sneekweek heeft 50.000 euro aanjaagsubsidie gekregen voor de Sneekweek 2.0. De contouren van de plannen voor de vernieuwde Sneekweek in 2022 staan in het strategisch plan.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

De 50.000 euro komt uit het Ondernemersfonds Súdwest Fryslân. De stichting gaat ermee aan de slag om de balans tussen de zeilwedstrijden op het Sneekermeer en het feest in de stad terug te brengen.

Strategisch plan samengesteld in 2021

Ook wil de stichting het imago van de Sneekweek verbeteren. De plannen staan in het strategisch plan waar afgelopen jaar achter de schermen door vele partijen over is vergaderd.

Er wordt nu gezocht naar een directeur-bestuurder die er leiding aan gaat geven om het te verwezenlijken. Kwartiermaker Sneekweek Esther Poiesz: “We willen bredere doelgroepen aanspreken, dus ook voor kinderen, pappa’s en mama’s en ouderen iets organiseren.”

‘Misschien deels naar locatie buiten de stad’

Onderwerp van de plannenmakerij is ook de locatie(s) van de stadsfeesten. “Misschien gaan we wel deels naar een terrein buiten de stad”, zegt ze. Dit om de overlast in de binnenstad te beperken. Ook wordt eraan gewerkt om het feest in zijn geheel meer circulair en duurzaam te maken: met producten die beter zijn voor het milieu.

“Ook qua veiligheid willen we een kwaliteitsslag maken, richting de bezoekers en de inwoners.” In 2022 gaat de stichting voor de snelle resultaten, de ‘quick wins’ om de balans te verbeteren, daarna gaat het de details verder uitwerken. De stichting heeft de lange termijn voor ogen, om het over een periode van vijf of tien jaar te verbeteren.

In de werkgroep Sneekweek 2.0 zijn gemeente Súdwest-Fryslân, Sneek Promotion, Stichting Uit in Sneek, Vereniging Ondernemend Sneek en Koninklijke Watersportvereniging Sneek betrokken om samen er iets beters van te maken.


Ook subsidie bij gemeente Súdwest aangevraagd

Deze samenwerking wordt geborgd in de nieuw op te richten stichting, waarbij de voornaamste rol van de stichting ligt in het verbinden van alle partijen voor een toekomstbestendige Sneekweek. Er is overigens ook een subsidie-aanvraag naar de gemeente Súdwest Fryslân gestuurd.

Drie bestuursleden nodig voor de stichting

Voor het bestuur van de stichting worden per direct drie bestuursleden gezocht, te weten een voorzitter, een penningmeester en een secretaris. De stichting bestaat uit een (nog te werven) directeur-bestuurder en een Raad van Advies.

Hoe de plannen er exact praktisch uitzien is nu nog niet bekendgemaakt. Zodra de directeur-bestuurder er is en er begin volgend jaar aan het realiseren van de plannen wordt gewerkt, zal daar meer over naar buiten komen.

Nieuws

Meest gelezen