Slotconcert Sneekweek vervangen door film over voorgaande edities slotconcert

Opnames voor de film over vijf jaar slotconcert. Van links naar rechts: Lionsclub-leden Albert van der Meulen en Bert de Jonge. Zingend zijn artiesten Maaike Kampen en Jan Tekstra te zien. Voormalig wethouder Stella van Gent interviewt het duo en helemaal rechts wordt de opname gemaakt door Marit Daams. Foto: Niels de Vries

Met het afgelasten van de Sneekweek gaat ook het klassieke slotconcert op zondag niet door. Maar er is een alternatief, er komt een film.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

De Lionsclub Waterstad Sneek heeft de film georganiseerd voor de ouderen in de stad. Normaal brengt de vrijwilligersvereniging ieder editie zo’n 125 ouderen naar het concert. Omdat het concert dit jaar niet doorgaat kwam de club op het idee om het concert met een film dan maar naar de ouderen toe te brengen, vertelt Bert de Jonge van de Lionsclub.

De film gaat over de slotconcerten van de afgelopen vijf jaar, aangevuld met interviews. De film wordt zondag voor zo’n 200 ouderen vertoond in de Sneker zorginstellingen Wumkeshûs, Tinga State, Parkflat Stadsfenne, Bonifatiushuis, Fittemahof en de Ielânnen. De film gaat die zondag ook in premiére op Omroep Súdwest om 16.30 uur.

Nieuws

menu