De Skulp in Sneek mist inkomsten vanwege de corona pandemie. Het centrum - voor mensen met en na kanker - zoekt vrijwilligers die geld willen inzamelen.

De Skulp zetelt in Wijkcentrum Schuttersheuvel aan de Harmen Sytstrastraat in Sneek. Foto: Frits Tromp

Penningmeester Jos Danes van van De Skulp in Sneek meldt dat het opvangcentrum voor mensen met en na kanker het financieel moeilijk heeft in de huidige coronatijd. “De pandemie trok een streep door veel evenementen, waardoor vrijwilligers niet in actie konden komen om geld op te halen. Dat het centrum moet blijven bestaan, staat als een paal boven water.”
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Danes zoekt mensen die zich als vrijwilliger willen gaan inzetten voor fondsenwerving. Informatie over het bijzondere café is te vinden op www.deskulp.nl/sneek.

Er zijn in Friesland vier Skulpcentra, in Drachten, Heerenveen, Sneek en Leeuwarden. De Skulp is een centrum voor inwoners van Friesland en wil een laagdrempelige ontmoetingsplek zijn voor mensen die zelf of in hun naaste omgeving te maken hebben (gehad) met kanker.

Normaliter worden er volop leuke activiteiten georganiseerd

Ook partners, kinderen, vrienden en mantelzorgers van (ex)patiënten of mensen die een dierbare aan kanker hebben verloren, zijn van harte welkom in De Skulp. Er worden – behalve tijdens lockdowns - diverse activiteiten georganiseerd, van workshops over voeding, uiterlijke verzorging of re-integratie.

Mensen kunnen zonder verwijzing binnenlopen bij De Skulp

De Skulp Sneek is gevestigd in het gebouw van wijkcentrum De Schuttersheuvel aan de Harmen Sytstrastraat 8a. Danes: “Wij bieden ondersteuning als lotgenotencontact, een luisterend oor en ontspannende en creatieve activiteiten. Een afspraak maken is niet nodig, mensen kunnen zonder verwijzing binnenlopen.”

Hij vervolgt: “Het is belangrijk werk, want uit onderzoek blijkt dat de kwaliteit van leven van mensen geraakt door kanker, aanzienlijk verhoogd wordt door de bezoeken aan het centrum. Corona maakt je wereld kleiner en dat komt bij mensen geraakt door kanker dubbel zo hard aan.”

Nieuws

Meest gelezen