Súdwest ziet nieuw plan cafetaria Sneek niet zitten

De beoogde locatie in het nieuwe plan voor een cafetaria in Stadsfenne. Foto: Google Street View

De beoogde locatie in het nieuwe plan voor een cafetaria in Stadsfenne. Foto: Google Street View

De Sneker wijk Stadsfenne krijgt als het aan de gemeente Súdwest-Fryslân ligt geen cafetaria. Het college ziet een nieuw plan voor een snackbar op een andere plek ook niet zitten.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Een cafetaria in de wijk Stadsfenne is al jaren een discussiepunt. Een dergelijke zaak is er nu niet in de wijk. Een eerder plan voor een snackbar, op de hoek van de Middelzeelaan en de Loëngasterlaan, werd op 4 juli vorig jaar nipt door de gemeenteraad afgeschoten. Daarna kwam het huidige plan van de ondernemer om de cafetaria in de berm van de Middelzeelaan op de hoek met de Groenedijk te plaatsen. Toen het college dit plan snel wilde afkeuren, kwamen er gesprekken tussen de gemeente en ondernemer en werd afgesproken de raad te laten beslissen.

Het college stelt de raad nu voor niet akkoord te gaan. Zij vreest dat de cafetaria de parkachtige opzet van de wijk, met veel groen, aantast. Ook denkt het college dat het plan ten koste gaat van bedreigde plantensoorten. Het plan past bovendien niet in het beleid van de gemeente om horecazaken zo veel mogelijk in het centrum van Sneek te concentreren. In tegenstelling tot de vorige locatie denkt het college nu echter niet dat de cafetaria voor veel parkeeroverlast zorgt. De raad beslist 24 september over het nieuwe cafetaria-plan.