Súdwest-Fryslân wil Netflix voor raadsleden

Het logo van Netflix FOTO NETFLIX

Informatieve avonden voor raadsleden kunnen in de toekomst vervangen worden door filmpjes of podcasts die raadsleden kunnen bekijken wanneer het hen uitkomt: Netflix on demand.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Corona heeft een positieve uitwerking op de digitalisering, luidt een motie die VVD, CDA, GroenLinks, ChristenUnie, D66 en fractie Semplonius in de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân indienen. Nu raadsleden niet fysiek aanwezig kunnen zijn, maakt het ambtelijk apparaat steeds vaker filmpjes om hen te informeren.

Dat moet in de toekomst zo blijven, stelt deze meerderheid in de raad. Er moet een platform gemaakt worden waar digitale informatie per onderwerp wordt geplaatst en raadsleden dit ‘on demand’ kunnen bekijken. De indieners noemen het zelf een Netflix voor raadsleden. Zo hoeven niet elke keer agenda’s getrokken te worden om op dezelfde avond bij elkaar te komen.

Op informatieavonden komt er zo meer tijd beschikbaar voor het stellen van vragen en inhoudelijke discussie. Eerst alle informatie delen is dan niet meer nodig. Dat zorgt ervoor dat ambtenaren niet meer tot laat in de avond beschikbaar moeten zijn voor presentaties.

Súdwest-Fryslân zou tot eind 2021 een proef hiermee moeten houden en dit begin 2022 moeten evalueren.

Nieuws

menu