Súdwest-Fryslân op jacht naar rommelmakers in Sneek. 'Een enorme puinhoop'

De troep op het eilandje in de Houkesleat. GEMEENTE SÚDWEST-FRYSLÂN

Een groep kampeerders heeft vorige week zo’n ,,enorme puinhoop’’ achtergelaten in Sneek, dat de gemeente Súdwest-Fryslân de hulp van het publiek inroept om de schuldigen op te sporen.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Plastic flessen, luchtbedden, stukken tentdoek, waterpistolen, vuilniszakken en nog veel meer andere troep. De gemeente Súdwest-Fryslân is op jacht naar de identiteit van een groep kampeerders. Zij verbleven tijdens de Sneekweek aan een Marrekrite-steiger op het eilandje in de Houkesleat, tegenover Buitenplaats ‘t Ges. Daar lieten de vakantiegangers zo’n enorme berg rommel achter, dat de gemeente ze ter verantwoording wil roepen.

Het liefst lieten ze de schuldigen de puinhoop zelf weer opruimen, zegt woordvoerder Naomi Respicio. ,,Op die manier komen ze er met een waarschuwing vanaf. Maar we kunnen het achtergelaten afval natuurlijk niet nog dagen laten liggen.’’

Getuigen

Súdwest-Fryslân heeft getuigen via sociale media gevraagd om hun informatie, foto’s of filmpjes te delen. Respicio: ,,Dat bericht is veel gedeeld en heeft al een aantal bruikbare tips opgeleverd. Die worden nu onderzocht.’’ De gemeente wil de schoonmaakkosten verhalen op de schuldigen. De groep - die met meerdere bootjes bij het eilandje was - kan dan ook rekenen op een proces-verbaal. De boete kan oplopen tot 250 euro.

Nieuws

menu