Súdwest-Fryslân genomineerd voor Galjaardprijs 2020

Het bestjoershûs van de gemeente Súdwest-Fryslân in Sneek. FOTO LC

De gemeente Súdwest-Fryslân heeft zich gevoegd bij de vijf finalisten van de Galjaardprijs 2020. Deze prijs wordt ieder jaar toegekend aan een maatschappelijk initiatief op het gebied van publieke communicatie.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Naast Súdwest zijn NS, de politie, de gemeente Enschede en Beaumont Communicatie en Management genomineerd. Ze werden gekozen uit 26 inzendingen.

Voor de Galjaardprijs gelden drie criteria: inspirerend voor vakgenoten, innovatief qua aanpak en impact qua resultaat. Súdwest bracht het burgerparticipatietraject ‘De energietransitie als samenbeschikking van gemeente en mienskip’ in. Het project van de gemeente houdt in dat de eigen inwoners adviezen geven over de energietransitie, waarnaar de gemeente vervolgens handelt.

Naast Friso Fennema, werkzaam als directeur communicatie bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, bestaat de jury uit Esther Bunnik, hoofd communicatie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Annette Klarenbeek, lector communicatie in digitale transitie aan de Hogeschool Utrecht, Arjen van Leeuwen, eigenaar en communicatieadviseur Van Leeuwen Communicatie en Cor Vos, stadmaker en strategisch communicatieadviseur bij de Gemeente Amsterdam.

De Galjaardprijs is in 2002 in het leven geroepen na het overlijden van Chiel Galjaard, een van de oprichters van de beroepsvereniging voor communicatieprofessionals De winnaar wordt op 29 oktober bekendgemaakt tijdens het Nationale Congres Publieke Communicatie 2020.

Nieuws

menu