Recordopbrengst maïsdoolhof Witmarsum voor Ronald McDonald Kinderhoeve

Het 22-ste maisdoolhof bij Witmarsum is financieel erg goed geslaagd.

Lees meer over
Súdwest-Fryslân

WITMARSUM De 22-ste editie van het maïsdoolhof bij Witmarsum heeft maar liefst 3.400 euro opgeleverd voor de Ronald McDonald Kinderhoeve in Beetsterzwaag. Nog nooit heeft het doolhof zoveel opgeleverd. Het vorige record stond op 3.315 euro.

Het bedrag bestaat uit de inkomsten uit entree van het maïsdoolhof en komt volledig ten goede aan het goede doel. De Ronald McDonald Kinderhoeve is een vakantieplaats voor gezinnen met een zorgintensief kind van nul tot en met 25 jaar.

Zodat kinderen met een handicap plezier kunnen maken met leeftijdsgenootjes

Voor deze gezinnen is het vaak moeilijk om op vakantie gegaan, omdat ze worden beperkt door bijvoorbeeld een rolstoel of wekelijkse therapie. Het doel van de hoeve is voor deze kinderen en hun ouders, broertjes en zusjes een ontspannende vakantie te bieden waar kinderen met een handicap plezier kunnen maken met leeftijdsgenootjes.

Ook kunnen jongeren die zelfstandig of met begeleiding hun vakantie willen vieren, terecht in de hoeve.

Het land waar het doolhof op wordt gemaakt is ook alweer voor de 22-ste keer beschikbaar gesteld door aardappelhandel S. Tolsma. Loonbedrijf Westra uit Arum en ruwvoerhandel S de Vries uit Witmarsum zaaien en oogsten het maïs belangeloos.

Nieuws

Meest gelezen