Pottebakkershûs in Workum wordt restaurant én likeurbrouwerij. 'Bij mij ruik je de citroenen'

Wat als een grap begon, is een serieuze tweede tak geworden bij visrestaurant Sudersee in Hindeloopen. Zo serieus dat eigenaar Piet Bakker zijn likeurbrouwerij uitbreidt naar Workum. Daarmee krijgt het leegstaande Pottebakkershûs een nieuwe bestemming.

Piet Bakker in zijn winkeltje in visrestaurant Sudersee in Hindeloopen. Hij gaat uitbreiden in Workum.

Piet Bakker in zijn winkeltje in visrestaurant Sudersee in Hindeloopen. Hij gaat uitbreiden in Workum. Foto: Marco Keyzer

Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Het Voddenwijfje, een Landlopertje. Zomaar twee namen uit de grote collectie likeuren die Piet Bakker uit Hindeloopen brouwt. Iedereen die zijn visrestaurant Sudersee in Hindeloopen binnenloopt, ziet de ketels en vaten staan. In het winkelgedeelte van het restaurant staan flesjes klaar om gevuld en verkocht te kunnen worden. Dit winkeltje kwam er in coronatijd. ,,Er moesten restauranttafels uit vanwege de 1,5-meterregel. Zo ontstond de ruimte om een winkeltje te maken’’, legt Bakker uit.