Politie houdt drie verdachten aan voor sloepdiefstallen

FOTO POLITIE FRYSLAN

De politie in Sneek heeft woensdag drie verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal van verschillende vaartuigen.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Het gaat om een 60-jarige man uit Oss en een 53-jarige man en een 16-jarige jongen uit Den Bosch. Zij zijn in Den Bosch aangehouden. De verdachten zitten vast en worden verhoord.

Het politieonderzoek richt zich op de diefstal van negen sloepen, met een totale waarde van ongeveer 300.000 euro. Ze zijn de afgelopen maanden gestolen in Friesland, Zuid- en Noord-Holland, Utrecht en Overijssel. Bij doorzoekingen door de politie op meerdere plaatsen in het land werden een sloep en twee auto’s in beslag genomen.

Er zijn in totaal twee opgespoord, de andere zeven zijn nog spoorloos.

Tips leiden politie naar verdachten

Een van de diefstallen werd 2 juni behandeld in Opsporing Verzocht. Het betrof een zaak uit Kampen die diverse tips, maar ook meerdere aangiften opleverde. Door de combinatie van de tips naar aanleiding van de uitzending, informatie van eerder onderzoek en het feit dat de in beslag genomen sloep recent in Jutrijp was gestolen, kwam de politie de verdachten op het spoor.

Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Nieuws

menu