Mobiele Eenheid drijft groep uit elkaar bij blokkade distributiecentrum Poiesz in Sneek. Vier mensen zijn aangehouden | video

Politie grijpt in bij blokkade voor distributiecentrum Poiesz in Sneek

De politie heeft ingegrepen bij de blokkeeractie van boeren in Sneek. Een groep mensen blokkeert sinds maandagochtend het distributiecentrum van supermarkt Poiesz en weigerde te vertrekken. In ieder geval vier personen zijn aangehouden.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Rond half acht maandagavond kregen de aanwezigen bevel van de politie om de plek te verlaten. Wanneer zij daar geen gehoor aan zouden geven, zou de Mobiele Eenheid worden ingezet.

Vier personen aangehouden

Na meerdere waarschuwingen en een WOM-brief van de gemeente, weigerde een grote groep personen nog steeds te vertrekken. Zij hoorden niet bij de actievoerders, maar hebben zich later op de dag aangesloten. Dat meldt de politie op Twitter. Omdat zij niet wilden vertrekken, is de ME ingezet om de blokkade te stoppen en de actievoerders te laten vertrekken.

Vier personen zijn aangehouden voor onder andere openlijke geweldpleging en het blokkeren van de weg. Het is niet duidelijk hoeveel boeren er nog bij de blokkade aanwezig waren. Veel leken weg te willen na het ingrijpen van de ME, maar konden niet weg omdat hun auto achter de linie van de ME stond.

Rond 10 uur maandagavond vertrokken de agenten. De situatie was op dat moment rustig, meldt de politie op Twitter.

Volg hieronder de laatste ontwikkelingen.

Nieuws

menu