Politie forceert na meerdere waarschuwingen deur om feestje in woning Sneek te stoppen

FOTO LC/ARODI BUITENWERF

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag twee personen aangehouden in een woning aan de Hein Doekesstraat in Sneek, nadat ze tot drie keer toe waren gewaarschuwd in verband met geluidsoverlast.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Buurtbewoners meldden dat ze niet konden slapen vanwege luide muziek, geschreeuw en gejoel uit de woning. De politie waarschuwde de bewoner en hij zette de muziek inderdaad zachter.

Anderhalf uur later was het weer raak en stond de muziek onverminderd hard aan. De bewoner kreeg hierop een proces-verbaal en bovendien hebben de agenten hem gevorderd de muziek voor de rest van de nacht uit te laten.

Dit was voor de bewoner kennelijk nog steeds niet duidelijk genoeg, want nog geen uur later was de muziek weer aangeslingerd en „kon de hele straat meegenieten van het gejoel uit de woning”, zo stelt de politie. Ditmaal weigerde de bewoner de politie te woord te staan, hij feestte rustig verder.

Na herhaaldelijk kloppen, roepen en bellen hebben de agenten vervolgens de deur geforceerd en twee personen aangehouden. Ook werden twee radio’s, een tv-kabel en een mediaspeler in beslag genomen. Beide personen zijn inmiddels weer op vrije voeten, maar kunnen „een forse bekeuring tegemoet zien”.

Nieuws

menu