Politie extra alert op verkeersveiligheid Jutrijp en Hommerts nu het daar veel drukker is door gestremde A7 tussen Sneek en Joure

Zandzakken op de A7 om te voorkomen dat een van de tunnelsegmenten verder omhoog komt.

Zandzakken op de A7 om te voorkomen dat een van de tunnelsegmenten verder omhoog komt. Foto Simon Bleeker

De politie is extra alert op een gevaarlijke situatie op de Provincialeweg (N354) in Hommerts en Jutrijp. Omdat de A7 tussen Sneek en Joure onbegaanbaar is, kiezen veel automobilisten voor de alternatieve route door de dorpen.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân
De Fryske Marren

Daar is het nu veel drukker dan normaal. ,,We surveilleren op een andere manier”, zegt politiewoordvoerder Thijs Damstra. ,,We letten altijd al op de snelheid van auto’s, maar door de extra drukte nu helemaal.” Volgens Damstra krijgt ook de Nije Dyk langs Uitwellingerga en Oppenhuizen speciale aandacht. Die weg loopt parallel aan de A7.

In de Prinses Margriettunnel van de snelweg kwam vorige week plotseling het asfalt tot 6 centimeter omhoog. Vermoedelijk heeft dat te maken met kapotte ankers in de grond, waardoor een van de achttien zogeheten tunnelsegmenten is losgekomen. Zware zandzakken, 1700 in getal, voorkomen dat het tunneldeel verder verschuift.

Een speciale projectleider is dinsdag aan de slag gegaan. Herstel van het aquaduct neemt waarschijnlijk maanden in beslag.