Politie deelt beelden van zware mishandeling in Sneek: twee mannen geschopt en geslagen

FOTO

FOTO LC/ARODI BUITENWERF

De politie heeft dinsdag camerabeelden gepubliceerd van een zware mishandeling aan de Looxmagracht in Sneek op de avond van zondag 2 augustus.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Die avond werden twee mannen, een 28-jarige inwoner uit Utrecht en 28-jarige inwoner uit Amsterdam, door een groep jongeren aangevallen. De Utrechter werd daarnaast in het water gegooid.

De slachtoffers en de groep van zes jongeren kwamen elkaar tegen op de Looxmagracht en raakten in gesprek. In eerste instantie was de sfeer ontspannen, maar al snel sloeg die om. Om nog onbekende reden werden de twee 28-jarigen plotseling aangevallen en geschopt en geslagen.

Tegen het hoofd geschopt

De Amsterdammer probeerde weg te komen, maar dat lukte hem niet. Hij werd tot twee keer toe tegen de grond gewerkt en terwijl hij op straat lag geslagen en hard tegen zijn hoofd en lichaam geschopt. De Utrechter werd tegen zijn hoofd geslagen en in de gracht geduwd. Hij kon op eigen kracht weer uit de gracht komen.

De slachtoffers zijn door de politie naar het ziekenhuis gebracht. De politie startte meteen een zoekactie naar de daders van de mishandeling, maar die werden niet meer aangetroffen. Eén van hen reed op een scooter.

Mensen die meer weten, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie.