Patyna sluit zes afdelingen op locaties in Bolsward en Sneek vanwege coronabesmettingen

Verpleeghuis de Ielânen in Sneek. FOTO NIELS DE VRIES

Het coronavirus is binnengedrongen in verzorgingshuizen Bloemkamp in Bolsward en de Ielânen in Sneek. In de afgelopen twee weken telden de twee locaties van zorggroep Patyna bij elkaar opgeteld 35 besmettingen.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

In Bloemkamp raakten al 16 bewoners besmet met het virus, in de Ielânen staat het aantal nu op 19. Een bewoner van de Sneker locatie is inmiddels overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Op beide locaties zijn drie afdelingen gesloten, hier hebben zich de coronabesmettingen voorgedaan. Het gaat om de afdelingen Balsemien rood, Rozemarijn rood en Goudsbloem in Bolsward en de afdelingen de Stêden, de Marren en Terpen/Greiden in Sneek. Als zich in de tussentijd geen nieuwe gevallen meer voordoen, gaat de afdeling Terpen/Greiden maandag weer open voor bezoek, daar is de laatste bewoner hersteld van het virus.

De andere afdelingen blijven tot nader order gesloten voor bezoek. De bewoners worden daar geïsoleerd verpleegd. In totaal kunnen 130 bewoners nu vanwege de sluiting geen bezoek ontvangen: in Bloemkamp 50 bewoners en in de Ielânen 80.

Patyna heeft ervoor gekozen om bewoners pas bij klachten te laten testen en niet uit voorzorg bij alle bewoners van de afdelingen een test af te nemen.

Nieuws

menu