Pascal Arts nieuwe directeur-bestuurder van cultuurhistorisch centrum De Tiid in Bolsward

FOTO FACEBOOK GEMEENTE SÚDWEST-FRYSLÂN

Het nieuwe cultuurhistorisch centrum De Tiid in Bolsward heeft in de persoon van Pascal Arts een directeur-bestuurder gevonden. Arts is op 15 februari begonnen in zijn nieuwe functie.

De Raad van Toezicht heeft Arts gekozen om het museum in het voormalige stadhuis te exploiteren en de tentoonstellingen en activiteiten te presenteren. Ook staat samenwerking met andere musea en culturele partners in Súdwest-Fryslân op Arts’ agenda.

Hij was hiervoor werkzaam bij stichting Texels Museum en was projectleider tentoonstellingen bij het CODA Museum Apeldoorn en het Van Gogh Museum in Amsterdam. Arts zegt uit te kijken naar de samenwerking met alle betrokken partijen en hoopt „samen te kunnen bouwen aan de culturele huiskamer van Súdwest-Fryslân. Een huiskamer waar iedereen welkom is. In een mooi, innovatief en duurzaam gebouw vol rijke historie en verhalen.”

De Stichting HCW De Tiid deelt het gerestaureerde stadhuis met de bibliotheek, het gemeentearchief, een gemeenteloket en een horecavoorziening.

De totale werkzaamheden aan De Tiid zullen vlak voor de bouwvakantie afgerond zijn. Zo kan het museum de deuren openen in september van dit jaar.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Súdwest-Fryslân