Opnieuw Patyna-locaties in Bolsward en Sneek getroffen door corona-uitbraken

Frittemahof in Sneek. FOTO GOOGLE MAPS

Het coronavirus blijft locaties van zorggroep Patyna teisteren: waren er al afdelingen van Bloemkamp in Bolsward en de Ielânen in Sneek gesloten vanwege corona-uitbraken, deze week zijn daar verzorgingshuis Huylckenstein in Bolsward en Frittemahof in Sneek bij gekomen.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Vooral in Frittemahof is de situatie penibel, hier zijn 17 van de ongeveer 70 bewoners positief getest op het coronavirus. Vijf van hen zijn overgebracht naar het Covid-huis in Heerenveen, de andere besmette bewoners worden geïsoleerd verpleegd. De hele locatie is tot nader order gesloten voor bezoek.

In Huylckenstein in Bolsward zijn op dit moment acht bewoners besmet met het virus, daarom is de gehele begane grond van het verzorgingshuis gesloten voor bezoek. Op de begane grond wonen 19 mensen, bewoners die op de 1e en 2e etage van het gebouw wonen mogen wel bezoek blijven ontvangen.

Bloemkamp en de Ielânen

In Bloemkamp en de Ielânen lijkt de situatie al meer onder controle: de afgelopen twee weken werden in Bloemkamp tien mensen positief getest op het coronavirus, in de Ielânen twaalf. Dit zijn niet allemaal nieuwe besmettingen, er is overlap met de cijfers van vorige week.

Patyna heeft ervoor gekozen om bewoners pas bij klachten te laten testen en niet uit voorzorg bij alle bewoners van de afdelingen een test af te nemen.

In Bloemkamp blijven de drie afdelingen (Balsemien rood, Rozemarijn rood en Goudsbloem) nog gesloten, afdeling de Stêden in de Ielânen ook. Afdeling de Marren in Sneek gaat, als zich in de tussentijd geen nieuwe besmettingen meer voordoen, maandag weer open. Daar is de laatste bewoner hersteld van het virus.

De GGD meldde deze week sowieso veel coronagevallen in verzorgings- en verpleeghuizen in Súdwest-Fryslân. Van alle 65 positief geteste bewoners in Friesland, wonen er 29 in verzorgingshuizen in de gemeente.

Nieuws

menu