Opmars coronavirus zet door op locaties Patyna: ook verzorgingshuizen in Makkum en Witmarsum dicht

Avondrust in Makkum. FOTO GOOGLE MAPS

Patyna heeft de handen vol aan corona-uitbraken op de verschillende locaties van de zorggroep. Lijkt het virus op de ene locatie uitgedoofd, steekt het op een nieuwe locatie de kop op.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Deze week voegden ook Avondrust in Makkum en Aylva State in Witmarsum zich bij het rijtje van getroffen zorglocaties. Vooral Aylva State is hard geraakt door het virus, hier raakten twaalf van de in totaal 28 bewoners besmet met het virus. Eén bewoner is inmiddels overleden aan het virus, drie anderen zijn overgeplaatst naar het Covid-huis in Heerenveen.

In Avondrust zijn tot nu toe acht bewoners positief getest op het virus, er wonen in totaal 50 mensen. Zowel Avondrust als Aylva State zijn tot nader order helemaal gesloten voor bezoek.

Locaties in Bolsward en Sneek

In Bloemkamp in Bolsward zijn in de afgelopen twee weken zes bewoners positief getest, deze cijfers kunnen overlap hebben met eerdere cijfers. Wel mag de afdeling Rozemarijn rood vanaf vrijdagmiddag weer open voor bezoek, mits er in de tussentijd niemand klachten krijgt. Afdeling Goudsbloem en Lavendel blauw blijven nog gesloten.

Verzorgingshuis Huylckenstein had de afgelopen twee weken te maken met twee positieve tests, daar lijkt de grootste storm aan besmettingen ook te zijn gaan liggen. De begane grond van de locatie blijft nog wel gesloten, hier wonen 19 mensen.

Frittemahof in Sneek is na een flinke besmettingsgolf vanaf donderdag weer beperkt open gegaan voor bezoekers die niet in isolatie worden verzorgd. Wel testten er de afgelopen twee weken nog elf bewoners positief op het virus. Er wonen in totaal 70 mensen in Frittemahof.

In de Ielânen in Sneek zijn in de afgelopen twee weken drie bewoners positief getest. Afdeling de Stêden blijft nog deels gesloten voor bezoek, maar voor de rest is de locatie weer open.

Nieuws

Meest gelezen