Sneek snakt naar het einde van de lockdown. Vereniging Ondernemend Sneek-voorzitter Sibold Jellema steekt het niet onder stoelen of banken.

Voorzitter Sibol Jellema van Vereniging Ondernemend Sneek: 'De rek is er nu wel uit.' Screenshot Youtube-video Vereniging Ondernemend Sneek

Ondernemers van Sneek en alle andere andere Sneker snakken weer naar het einde van de lockdown en het einde van coronaregels, al weet Sibold Jellema (voorzitter van Vereniging Ondernemend Sneek) dat het lastig is. Maar toch. „Iedereen snakt naar meer bewegingsvrijheid, iedereen wil weer strunen tussen de kledingrekken, iedereen wil weer een feestje vieren, iedereen wil weer een echte Sneekweek, iedereen is er aan toe!”
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Jellema vertelt dat in de nieuwjaarstoespraak die deze week op YouTube is gezet.

„Normaal omhelzen en zoenen we elkaar, om zo elkaar oprecht een gelukkig nieuwjaar te wensen”, zegt hij. De nieuwjaarsboodschap via Youtube is een corona-alternatief, het kan momenteel even niet anders.

‘De rek is er eigenlijk wel uit!’

Jellema: „Het hopen op dit weer ‘normale’ leven en het ondernemen van zaken die ‘nog wel kunnen’ wordt voor een ieder steeds een grotere opgave. Velen om mij heen zeggen dan wel: de rek is er eigenlijk wel uit!”

„Persoonlijk kan ik mij ook niet altijd vinden in de keuzes die worden gemaakt en ja soms is het simpelweg niet duidelijk of voelt het erg oneerlijk. Als bestuur van Ondernemend Sneek voelen we ons ook vaak machteloos. Schrijnende verhalen van collega ondernemers die het hoofd amper boven water kunnen houden.”

‘Onverkoopbare voorraden die weg moesten worden gegooid’

„We hadden en hebben zorgen om regionaal coronabeleid, festiviteiten waar aanpassing op aanpassing nodig waren in het draaiboek, blijven zitten met onverkoopbare voorraden tot het zelfs moeten weggooien hiervan, de mentale / emotionele schade die steeds groter werd, last minute cancelen van prachtige initiatieven.”

‘2022 moet een jaar worden met een glimlach’

In 2022 moet het beter worden. Hij hoopt op: „Een jaar waarin er weer reuring mag zijn door ons brede scala van evenementen en activiteiten. We gaan mensen weer ontvangen met een glimlach!”

Nieuws

Meest gelezen