Nieuwe technische commissie voor IFKS

FOTO LC

De technische commissie van skûtsjevereniging IFKS is weer op sterkte. Het bestuur heeft drie nieuwe leden benoemd. Hun namen zijn zaterdag op de algemene ledenvergadering in Heeg bekendgemaakt.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

De nieuwe leden zijn: Durk Overwijk uit Workum (scheepsbouwer van beroep), Dirk van Driel uit Groningen (betrokken bij varend erfgoed) en Robin Hoekstra uit Grou (keurder van beroepsschepen). Auke Siccama uit Wirdum was al TC-lid en blijft dit.

De vorige technische commissie stopte afgelopen maart. Tijdens de schippersvergadering in november werd duidelijk dat een aantal leden van de commissie die de skûtsjes controleren, zich onheus bejegend voelden door schippers van de vloot. Het leidde er (mede) toe dat de leden hun werk neerlegden.

Veel gedoe ontstond nadat 21 schippers afgelopen seizoen te laat waren met de betaling van het inschrijfgeld of het doorgeven van technische gegevens. Dat had tot uitsluiting kunnen leiden, maar het IFKS-bestuur besloot dat een extra betaling van 150 euro afdoende was.

Boos

De meeste schippers boden later volgens het bestuur excuses aan, maar drie schippers reageerden boos. Twee van hen stuurden een boze e-mail, een liet zich tijdens een vergadering negatief uit. Volgens commissielid Aize Wijnstra werd bovendien op een ander moment door een schipper gesproken over ‘nazipraktijken’. Het IFKS-bestuur zei eerder al dat het daarvan niets wist.

De leden stemden zaterdag in met de benoeming van Walle Hoekstra als bestuurslid van de IFKS. Ook Age Bandstra en Janka Koch zijn door de leden goedgekeurd als bestuurslid voor respectievelijk wedstrijdzaken en als secretaris. Froukje Osinga uit Franeker is benoemd tot schipperslid.

Nieuws

menu