Nieuwe Sneekweek met vertrouwde vlootschouw van start

Opening Sneekweek. FOTO SIMON BLEEKER

De Sneekweek werd gemist de afgelopen jaren. Zelden maakten horeca, organisatie en watersporters zich dan ook met zo veel enthousiasme klaar voor dit evenement als dit jaar. Het Starteiland en de stad zullen tot en met 11 augustus gonzen van de activiteiten.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Op de Snitsermar vindt één van de grootste zeilevenementen in Europa op binnenwater plaats, in Sneek is de belofte van de nieuwe organisatie dat er niet alleen ‘s avonds vertier en muziek is, maar ook overdag.

De start vrijdagavond was in ieder geval vertrouwd met de traditionele vlootschouw. Vanwege de 85ste editie en vanwege zorg voor het milieu werd deze stoet van boten in de Kolk bij de Waterpoort niet afgesloten met vuurwerk maar met een lasershow.

Trynke Schuurmans (65), secretaris van de KWS, voer als stralend middelpunt mee. Zij werd uitgeroepen tot Schipper in de Orde van de Sneker Pan wegens haar verdiensten voor de zeilsport in het algemeen en de Sneekweek in het bijzonder. Al dertig jaar is zij actief bij de KWS (Koninklijke Watersportvereniging Sneek) in verschillende functies en spin in het web in het wedstrijdcentrum tijdens de Sneekweek. Ze is de tweede vrouw in de historie die de koperen koekenpan met stadswapen in ontvangst mocht nemen. Ook de Flits stond in de schijnwerper als boot van het jaar.

Nieuws

menu