Startend bedrijf van twee vriendinnen beleeft goede eerste maand. Ondanks corona. Baby Wellness op anderhalve meter in Sneek.

Dominique en Marit hebben ondanks de lockdown best een goede start gehad met hun bedrijf. Foto: Femke Eekhof

De hype waait over uit de Randstad en zo langzamerhand raakt ook het Noorden ervan in de ban. Anderhalf jaar geleden opende de eerste van Fryslân en op 4 december 2021 de eerste van Sneek. Het gaat over Baby Wellness. De eerste dertig baby’s zijn al langs geweest.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

“We hebben dit bedrijf nu nog naast onze parttime baan”, zegt Dominique Fokkema, die het bedrijf samen met één van haar beste vriendinnen Marit Tromp is begonnen. Dominique werkt nog deels voor de GGD en Marit is nog twee dagen per week fysiotherapeut. “Je weet maar nooit, als dit echt aanslaat….”, lacht Dominique.

Babybadjes keurig op meer dan anderhalve meter afstand van elkaar

Moeders zetten foto’s van hun kindje op Instagram en zo groeit de klantenkring van La Vie Baby Wellness via sociale reclame. De babybadjes staan op meer dan anderhalve meter afstand van elkaar. Het is van aanvang af al ruim opgezet en ingedeeld.

“Het moest ook wel, want wij zijn starters. Als startende ondernemer krijg je geen coronasteun, want je kunt nog geen financiën uit het verleden laten zien. Dus konden wij het ons ook niet permitteren om dicht te zijn”, zegt Monique.

Vanwege paramedische aspecten mag het bedrijf doorgaan tijdens de lockdown

Na de coronapersconferentie van zaterdag 18 december sloten ze toch voor de zekerheid de deuren, tot ze van gemeente Súdwest Fryslân groen licht kregen om door te gaan omdat ze onder de noemer ‘paramedisch’ vallen. Dus op de 23-ste december gingen ze weer vrolijk verder in het pand aan de Wijde Noorderhorne in Sneek. De wellness voor baby’s heeft naast rustgevende elementen ook medische aspecten ter verbetering van de gezondheid van de jonge kindjes.

Het is niet zo dat beide 27-jarige vriendinnen zelf kinderen hebben waardoor ze met Baby Spa- en wellnesszaken in aanraking zijn gekomen, maar het kwam op hun pad en ze hadden er meteen zin in. “Marit is een ondernemend type en samen dachten we: als we zoiets willen dan moeten we er nu bij zijn omdat er nog niet veel van in Friesland zijn.”

Babymassages en baby-yoga wordt al jaren coronaproof gegeven

Ze hebben cursussen gevolgd zodat ze nu erkend zijn in het geven van baby-yoga en babymassages. In de toekomst willen ze waarschijnlijk zwangerschapsmassages kunnen geven, want ook daar is behoefte aan. Ze genieten van het werk en van de positieve reacties. Want het blijkt dat het niet alleen goed is voor de baby, het is ook goed voor de ouders en de onderlinge band met hun kindje.

Het grappige is dat de babymassages en de baby-yoga al coronaproof werd gegeven voordat het virus hier kwam aanwaaien. Bij deze lessen is het altijd al gebruikelijk dat de instructeurs een babypop masseren terwijl de ouders deze bewegingen met hun eigen kind uitvoeren. Ook weer voor het versterken van de onderlinge band en de gezondheid van de baby. “Het is een gelukje, dat was zeker niet met voorbedachte rade maar komt ons nu wel erg goed uit”, lacht Dominique.

Nieuws

menu