Pake Wietse mag trots zijn op kleinzoon Wietse: hun 102 jarige Garage Van der Werff uit Bolsward krijgt een oorkonde. Het is negentig jaar lid van branche-organisatie Bovag. Alweer een mijlpaal!

Directeur Wietse van der Werff (links) krijgt de oorkonde overhandigd door een medewerker van de branche-organisatie. Bovag

Pake Wietse mag trots zijn op kleinzoon Wietse. Het honderd-en-twee-jarige Garagebedrijf W. van der Werff uit Bolsward is deze week geëerd door branche-organisatie BOVAG omdat het inmiddels maar liefst negentig jaar lid is.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Uit handen van Jos Overmars, accountadviseur van de BOVAG heeft directeur Wietse van der Werff van het Bolswarder familiebedrijf een oorkonde ontvangen. Wietse van der Werf begon zijn bedrijf in 1919 als rijwiel- en motorenhandelaar.

Sinds 1924 vanuit Bolsward dealer van het Amerikaanse automerk Ford

De grootvader van de huidige directeur Wietse van der Werff werd op 17 november 1924 dealer van het Amerikaanse automerk Ford, in het jaar waarin de Ford Motor Company of Holland werd opgericht.

In 1929 werd een nieuw bedrijfspand gebouwd aan de Harlingerstraat 1 te Bolsward en het werd meteen één van de grootste garagebedrijven van Friesland. De hydraulische brug, die buiten naast de werkplaats werd geplaatst was een noviteit in techniek, die zijn weerga in het Noorden niet kende.

Huidig directeur Wietse nam eind jaren zeventig de leiding over van zijn vader Lammert

Twee jaar na de oprichting van de BOVAG, sloot ook garagebedrijf van der Werff zich aan bij de belangenvereniging. Aan het eind van de jaren zeventig van de vorige eeuw nam huidig directeur Wietse van der Werff de leiding over van zijn vader Lammert van der Werff.

In de tachtiger jaren verhuisden veel garagebedrijven uit het centrum van de stad naar de industrieterreinen. Het gevolg was grootschalige bedrijven. Van der Werff besloot dat niet te doen. Dat daarmee gekozen werd voor kleinschaligheid heeft volgens het bedrijf alleen maar positief gewerkt.

Branche-organisatie BOVAG is 92 jaar geleden opgericht in Noord-Brabant

Branche-organisatie BOVAG bestaat sinds 6 mei 1930. Veertig garagehouders spraken op die dag in het Utrechtse café-restaurant ‘Noord-Brabant’ over hun gezamenlijke belangen en besloten zich te verenigen.

Die avond werd de BOnd Van Automobielhandelaren en Garagehouders geboren. In de loop der jaren sloten ook vele andere bedrijven zich aan, zoals tweewielerspecialisten, rijscholen, caravanbedrijven, wasstraten, tankstations en dergelijke.

De BOVAG-garantie voor gebruikte auto’s werd in 1965 ingevoerd en vijf jaar later volgde een soortgelijke garantieregeling voor onderhoud en reparaties.

Nieuws

menu