9-jarige Emi uit Sneek speelt de kleine Eponine in de musical Les Misérables

Emi van der Meer bij een poster van de musical Les Misérables waarin zij dit jaar mag optreden.

Emi van der Meer bij een poster van de musical Les Misérables waarin zij dit jaar mag optreden. Foto: Renee Kleijn

De negenjarige Emi van der Meer uit Sneek heeft een rol te pakken in de musical Les Misérables. Die musical keert na 14 jaar terug in de Nederlandse theaters, waaronder Carré in Amsterdam. Emi zal afwisselend met andere kinderen de rol gaan spelen van de kleine Eponine en ze is de understudy van kleine Cosette.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Emi zingt en danst graag en droomt van jongs af aan al ooit op een podium of in een film te spelen, meldt haar moeder Renee Kleijn. Dit eerste is haar nu gelukt. Ze is dan ook heel blij en trots en heeft veel zin in dit avontuur.

Emi was 3 jaar toen de film Hart Beat uit kwam met Vajèn van Den Bosch in de hoofdrol. Vooral de bijbehorende titelsong was een succes en werd thuis door haar grote zus en haarzelf vaak uit volle borst meegezongen. Emi haar moeder kwam tijdens de auditieperiode het filmpje tegen waarin Emi dit in haar volle enthousiasme meezingt. En nu mag ze in een musical spelen waarin Vajèn van den Bosch de rol van de volwassen Eponine speelt.

Haar interesse in musicals heeft Emi niet van een vreemde, haar grote zus Celine volgt de Muzt Musicalopleiding bij het Kunstencentrum Atrium in Sneek, waar Emi zelf ook deelneemt aan het KinderMuziekTheater. Ze hoopt dat ze dit kan blijven combineren met de drukke repetities voor Les Misérables en school (De Zwetteschool). De repetities zijn inmiddels in volle gang.

De verdere cast bestaat onder andere uit Milan van Waardenburg, Freek Bartels, Sem Gerritsma en René van Kooten. Les Misérables is te zien vanaf maart 2023 in de Nederlandse Theaters.