Naast bloemen ook koffie op nieuwe locatie Stationsbloemenshop Sneek

Het Modelspoor Museum in Sneek, nu gehuisvest in het stationsgebouw van de stad. FOTO NIELS DE VRIES/Archief LC

De Stationsbloemenshop in Sneek verhuist vrijdag naar het stationsgebouw, waar ook het Nationaal Modelspoormuseum gevestigd is. Het huidige pand, grenzend aan het busstation, wordt gesloopt.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Het gebied rondom het busstation in Sneek wordt flink onder handen genomen. Er komt een nieuwe fietsenstalling, een plantsoen en de Kanaalstraat voor het station wordt een 30-kilometerzone.

De Stationsbloemenshop zit al 15 jaar lang in het gebouw bij het busstation. De winkel, al jaren in handen van de familie Speelman, zal na de verhuizing weer de naam Speelman Bloemen gaan gebruiken. „Zo heette onze bloemenzaak vroeger op het Grootzand ook en nu komt deze naam weer terug in Sneek”, zegt eigenaar Simon Speelman.

Het is de bedoeling dat ook treinreizigers de winkel nu meer zullen weten te vinden, zeker omdat er nu niet meer alleen bloemen verkocht zullen worden, maar ook koffie, thee en broodjes.

NS, eigenaar van het stationsgebouw, is blij dat hiermee een nieuwe invulling aan het gebouw wordt gegeven. Het Modelspoormuseum is van plan het gebouw te verlaten voor een locatie op bedrijventerrein De Hemmen.

Nieuws

menu