Erepenning voor Stedelijk Muziekkorps Sneek en koninklijk lintje voor de dirigent Tseard Verbeek tijdens jubileumconcert

Het Groot Harmonie Orkest van het Stedelijk Muziekkorps Sneek. FOTO STEDELIJK MUZIEKKORPS SNEEK

Twee onderscheidingen in één klap bij het jubileumconcert van Stedelijk Muziekkorps Sneek zaterdag in Theater Sneek.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

De 67-jarige Tseard Verbeek uit Sneek is zaterdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de onderscheiding na afloop van het jubileumconcert van het Stedelijk Muziekkorps Sneek. Van 1975 tot 2021 was Verbeek muziekdocent bij Cultuur Kwartier Sneek. Daarnaast begeleidde hij meer dan dertig orkesten in de hele gemeente Súdwest-Fryslân. Vanaf 1984 dirigeert hij het Groot Harmonie Orkest van Stedelijk Muziekkorps Sneek, inclusief het jeugdorkest ‘On the Move’ en opstaporkest ‘Keep Going’.

Het korps kreeg vanwege het honderdjarig bestaan de Koninklijke Erepenning toegekend. Bob Somsen, voorzitter van het korps, nam de onderscheiding in ontvangst. Het orkest komt voort uit de Sneker Schutterij en heette eerst Sneeker Muziekcorps. Toen dit in 1922 opgeheven werd, ontstonden drie verenigingen. Het Stedelijk Muziekkorps is de enige die daarvan overgebleven is.

Het Stedelijk heeft 100 leden en is een van de grootste jeugdorkesten van Noord-Nederland ‘On the Move’. Hier zijn 45 jongeren tussen 10 en 18 jaar lid van. Verder is er een tweejarige interne opleiding voor de jongste leden onder de naam ‘Keep Going’.

Nieuws

menu