Moeders verhuizen hun kinderen van officiële zwemles naar privé zwembad vanwege strenge corona maatregelen

Een moeder in een zwembad met haar kind. Foto: Shutterstock

Vanwege coronaregels mogen ouders niet meer bij hun kinderen in het zwembad zijn tijdens de zwemles. Vijf moeders uit Bolsward en omgeving met jonge kinderen accepteren dat niet en hebben met hun zeven kinderen een privézwembad gevonden waar ze hun kroost nu eenmaal per week de beginselen van het zwemmen bij brengen.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Zowel bij het zwembad van Workum als dat van Bolsward hebben de moeders hun kinderen weggehaald uit het reguliere lessysteem. ,,We kunnen ze zelf toch ook wel het zwemmen leren”, zegt initiatiefneemster Robin van Velzen uit Bolsward.

De moeders vinden dat ze hun kinderen ook wel zelf zwemles kunnen geven

,,Het gaat erom dat ze zich goed in het water kunnen redden, of dat nu exact volgens de regels van de diploma’s is maakt niet uit.”

Dit is de derde week dat ze het heft in eigen hand hebben genomen. De moeders kunnen zelf zwemmen en geven zelf de zwemlessen, zijn de docent van hun eigen kids. Ze weten er zelf voldoende van en bovendien: ,,Er is ook altijd nog Youtube waar je leuke tips en oefenvormen van kunt halen”, zegt Robin.

Nu tegen kostprijs zwemles in een privézwembad

Om diegene die tegen kostprijs zijn zwembad ter beschikking stelt niet in de problemen te laten komen, houdt ze die locatie geheim. ,,Ik vind het mooi dat je zoiets op kunt starten van onderop, gewoon vanuit jezelf. In feite ben je als ouder toch altijd zelf verantwoordelijk voor het opvoeden van je kinderen? Dat zit toch in onze natuur?”

Het is begonnen als tijdelijke oplossing voor de maatregel dat ouders niet meer bij de zwemles van hun kinderen mogen zijn. Het zou best eens zo kunnen zijn dat deze zes kinderen niet weer terugkeren naar de reguliere zwemlessen.

Beetje van jezelf en een beetje van Youtube

Robin: ,,Echt waar, je kunt het heel goed zelf. Ook in het voorjaar, als het straks weer warmer wordt, zou je best zwemles in het buitenwater kunnen geven.” Met een beetje van jezelf en een beetje van Youtube.

Nieuws

menu