Modelspoor Museum Sneek strandt in halve finale tv-programma Grote Kleine Treinencompetitie

Op de voorgrond de Harry Potterbaan van een deelnemend team van vorig jaar. Op de achtergrond de baan waarmee het Sneker team door de eerste ronde kwam. V.l.n.r: Henk Hofman, Astrid Schots, André Koopman, Jan Willem van Beek, Jos Hettinga en Gijs Bliekendaal. FOTO NIELS DE VRIES

Het Modelspoor Museum in Sneek (team groen) is niet door naar de finale van de Grote Kleine Treinencompetitie van televisiezender Max, gepresenteerd door André van Duin. Het Sneker team kwam een half punt tekort voor een plek in de finale.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

In de halve finale was het thema: ‘met vakantie in Europa’ en daarbij moesten minimaal twee landen aangedaan worden. Twee verplichte elementen in de baan waren: liefde (bijvoorbeeld voor een land, de cultuur of de mensen) en twee lange tunnels.

De vakantie van het Sneker team ging naar Oostenrijk en Italië. Het liefdesthema werd uitgebeeld door machinist George en Maria. Ook in de vijfde aflevering liet team groen hun bouwvaardigheden zien. Voor de vijfde keer werd een speciale opdracht gewonnen, goed voor een half uur extra bouwtijd.

De jury vond dat team groen een prachtig liefdesverhaal had uitgebeeld. Een minpunt was dat de baan op de vorige banen leek qua bouwvaardigheid en techniek. Het bouwwerk werd beloond met een 7,5, ze kwamen daarmee een half punt te kort voor een finaleplaats. Team oranje won de aflevering (8 punten) en team blauw werd tweede.

Volgende week zaterdag is de finale van de Grote Kleine Treinencompetitie .

Nieuws

menu