Bolsward raakt milieustraat kwijt aan Sneek, buitendienst blijft wel en krijgt nieuwe en circulaire huisvesting

Beeld van een milieustraat FOTO HUISMAN MEDIA

De buitendienst van de gemeente Súdwest-Fryslân krijgt een nieuwe en circulaire huisvesting in Bolsward. Daarvoor moet wel de milieustraat verhuizen van Bolsward naar Sneek.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân
Bolswards Nieuwsblad

Nu zijn de milieustraat en de buitendienst nog gezamenlijk gehuisvest aan de Exmorraweg in Bolsward. In 2017 werd besloten om Bolsward de hoofdplek voor de buitendienst te maken, zodat er uitgebreid en vernieuwd kon worden. Er kwam een kink in de kabel toen bleek dat een ruimere buitendienst niet samen met de milieustraat op één plek paste. De raad sprak daarom eind 2021 uit dat de milieustraat moet verhuizen.

Het college heeft nu besloten de milieustraat voorlopig te verhuizen naar Sneek. Deze verhuizing vindt in 2024 plaats. De locatie in Sneek gaat dan langer en vaker open. In Bolsward ontstaat zo ruimte voor een flexibel en demontabel gebouwde buitendienst. Met 1000 zonnepanelen en windturbines wordt het gebouw energiepositief. De extra stroom die opgewekt wordt, wordt gebruikt voor het opladen van elektrische vrachtwagens en machines.

Het college geeft alvast aan dat meer financiële middelen nodig zijn dan waar tot nu toe rekening mee is gehouden. Een voorstel om daar geld voor vrij te maken, volgt in februari.

Nieuws

menu