Mensensmokkel op gehuurde zeilboot die vanuit Friese haven vertrok: Engelse politie onderschept boot voor de kust

Zeilboot, foto ter illustratie. FOTO PIXABAY

Een zeilboot die in het weekend van 10 en 11 april vanuit een Friese haven aan het IJsselmeer vertrok, is later voor de Engelse kust onderschept vanwege mensensmokkel. Aan boord zaten acht Albanezen, een Duitser en een Engelsman.

De Engelsman woont in Friesland, hij vormde samen met de Duitser de bemanning van het schip, een Bavaria 45. De Albanezen waren illegale migranten.

Bij de politie kwam de dinsdag na het vertrek van de zeilboot een melding binnen over de zeilboot, die een ‘vreemde reis’ richting Engeland zou maken. De schipper had een zeilboot gehuurd van een particulier en vertrok vanuit een Friese haven het IJsselmeer op.

Omdat de zeilboot mogelijk nog in Nederland zou varen heeft de politie een aantal sluizen gebeld met het verzoek om uit te kijken naar de zeilboot. Ook zijn de Maritieme Politie, de Koninklijke Marechaussee en de Engelse politie in kennis gesteld. Die kon de boot donderdag 15 april onderscheppen.

Uit onderzoek is gebleken dat ze via de sluizen bij Kornwerderzand het IJsselmeer hebben verlaten, waar de migranten aan boord zijn gekomen is nog niet bekend.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Súdwest-Fryslân