Marne College in Bolsward houdt bovenbouw havo-vwo thuis vanwege coronabesmettingen

FOTO ARCHIEF

Leerlingen van de bovenbouw havo-vwo van het Marne College in Bolsward zijn deze week opnieuw aangewezen op hun laptop. Vanwege een aantal coronabesmettingen heeft de school ervoor gekozen de ongeveer driehonderd leerlingen thuis te houden.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Het ging in principe om een gering aantal besmettingen, zo stelt Anne Leijenaar, voorzitter van het bestuur van scholenkoepel CVO Zuid-West Fryslân. „Maar omdat er op een gegeven moment zo veel leerlingen in quarantaine moesten is ervoor gekozen om het onderwijs deze week online te geven.”

Corona in de bovenbouw, het stelt de school voor moeilijke keuzes. Het is niet voor niets dat het Outbreak Management Team (OMT) dinsdag aan het kabinet adviseerde om de bovenbouw van middelbare scholen twee weken te sluiten en over te gaan op digitaal onderwijs. Het kabinet nam het advies niet over.

‘Leerlingen in een klas rouleren telkens’

„Bovenbouwleerlingen zitten niet - zoals in de onderbouw - telkens in dezelfde klas. Je zit met keuzevakken en profielen, waardoor de leerlingen in een klas telkens rouleren. Dat maakt het lastig”, aldus Leijenaar. „En leerlingen komen elkaar sowieso veel tegen, ook buiten school.”

Toen aan het licht kwam dat er meerdere coronabesmettingen waren, zat de bovenbouw midden in de toetsweek. Niet alle leerlingen hebben daarom alle toetsen kunnen maken. Volgende week kunnen gemiste toetsen ingehaald worden, zo zegt Leijenaar. Dan zijn de bovenbouwleerlingen ook weer welkom op de school.

Een geluk bij een ongeluk was dat het deze woensdag de maandelijkse ‘digidag’ was, waarop op de hele school digitaal les wordt gegeven. Voor de bovenbouw betekende het dus maar vier, in plaats van vijf, extra digitale lesdagen.

Nieuws

menu