Man uit Sneek spuit fruitboompjes van de buurvrouw dood: voorwaardelijke boete

Appelboom, ter illustratie. FOTO PIXABAY

Een 59-jarige man uit Sneek moet van de politierechter aan zijn buurvrouw een doodgespoten fruitboompje vergoeden. De man heeft in de zomer van vorig jaar ongevraagd de planten van de buurvrouw met het onkruidbestrijdingsmiddel Roundup bespoten.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Volgens de Sneker stond er in de tuin van de buurvrouw eigenlijk alleen maar onkruid. Zelfs dat gaf hem dat niet het recht om de tuin van de buurvrouw met gif te bespuiten, hield rechter Gustaaf Wijnands de man voor. De man bestreed dat het gifspuiten een wraakactie zou zijn. Zijn buurvrouw zou er niet van gediend zijn geweest dat hij amoureuze toenadering tot haar had gezocht. De buurvrouw zou de vriendin van de verdachte daarvan op de hoogte hebben gebracht.

Volgens de verdachte stond het onkruid van de buurvrouw zo hoog dat hij er last van had. En dan vooral zijn hond, die zou van de paardenbloemen hebben gepeuzeld. Hij bleef erbij dat hij niet bewust het gif in de tuin van de buurvrouw had gespoten, hij was het onkruid in zijn eigen tuin te lijf gegaan. Het zou wel kunnen dat er wat gif door de open tuinafscheiding was gegaan. Vijf fruitboompjes van de buurvrouw zouden het niet hebben overleefd.

Ook dat kon volgens de verdachte niet waar zijn: „Zo’n boom gaat niet dood van Roundup, ze heeft ze midden in de zomer verplant”. De man had een gang naar de rechter kunnen voorkomen, als hij de schade had vergoed. De buurvrouw vroeg 100 euro voor vijf dode fruitboompjes. Dat had de verdachte pertinent geweigerd. Hij was het ook niet eens met de 225 euro boete die de officier van justitie eiste: „Ik heb geen plantje of boompje doodgemaakt”. De rechter legde de geëiste boete voorwaardelijk op. Wijnands ging er vanuit dat er in ieder geval „iets” in de tuin van de buurvrouw was doodgegaan. De man moet 20 euro aan de buurvrouw vergoeden.

Nieuws

menu