Man uit Sneek aangehouden zonder APK, zonder rijbewijs en met dubbele toegestane hoeveelheid alcohol

FOTO LC/ ARODI BUITENWERF

De politie heeft dinsdagochtend bij Sneek een 49-jarige man zonder geldig rijbewijs aangehouden. Hij had de dubbele toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Agenten hadden de man vier dagen daarvoor ook al aangehouden en bekeurd voor het rijden zonder geldig rijbewijs en een verlopen APK.

Het rijbewijs van de man was in 2013 al ongeldig verklaard, omdat hij onder invloed had gereden. De man had hiervoor een Educatieve Maatregel Alcohol opgelegd gekregen, maar had de hiervoor verplichte cursus niet gevolgd.

Het weerhield de man er op zaterdag niet van een auto te besturen waarvan de APK was verlopen. Agenten hielden de man staande en vroegen naar zijn legitimatiebewijs, deze had hij niet bij zich. Hij gaf een valse naam op, maar dat hadden de agenten snel door. Hij kreeg een bekeuring voor het rijden zonder geldig rijbewijs en het opgeven van een valse identiteit.

Dinsdagochtend maakte de man het nog bonter: hij stapte in dezelfde auto, nog steeds zonder APK. Toen agenten hem staande hielden wilde hij zich opnieuw niet legitimeren én hij blies de dubbele toegestane hoeveelheid alcohol. Hij is toen aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

De politie stelt dat de man een gevangenisstraf riskeert door het herhaald rijden zonder geldig rijbewijs, in combinatie met het rijden onder invloed en het opgeven van een valse naam. Hij moet zich voor de rechter verantwoorden.

Nieuws

menu