Man (40) uit Sneek krijgt werkstraf voor stalken ex, die soms wel 60 appjes en 50 telefoontjes op een dag kreeg

Rechtbank Leeuwarden. FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Een 40-jarige inwoner van Sneek is donderdag voor het stalken van zijn ex-partner bij verstek door de politierechter veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

De man heeft zijn ex-partner nadat de relatie vorig jaar na negen maanden was beëindigd, bedolven onder appjes en telefoontjes. De vrouw verklaarde bij de politie dat ze per dag 30 tot 60 (dreig-)appjes kreeg en soms wel 50 telefoontjes, waarvan meerdere keren ‘s nachts. Ze durfde het nummer van haar ex niet te blokkeren, omdat ze bang was dat hij dan naar haar woning zou komen.

Volgens haar was de verdachte compleet doorgedraaid, ze achtte hem tot alles in staat. Ze was radeloos, sliep slecht en was totaal uitgeput. De man werd in oktober vorig jaar aangehouden. Hij mocht naar huis na een zogeheten ‘stopgesprek’: hij mocht 90 dagen lang geen contact opnemen met zijn ex, anders zou hij opnieuw opgepakt worden. De man zei tegen de politie dat hij vond dat er geen sprake was van stalking, hij had het slachtoffer immers nooit thuis opgezocht.

De man is eerder veroordeeld voor bedreigingen en huiselijk geweld. Er zou sprake zijn van problematisch drugsgebruik. Hij zou in een afkickkliniek hebben gezeten, dat verblijf is na een paar weken afgebroken. De rechter verbond aan de voorwaardelijke celstraf een proeftijd van drie jaar. Gedurende die periode mag de man op geen enkele wijze contact zoeken met zijn ex.

Nieuws

menu