Wat plattelandskinderen niet weten van de koe: ze stinkt, heeft een zachte snuit, ruwe tong en drinkt heel veel water

‘Poeh, wat zijn die boeren harde werkers’. Zo eindigt een van de gedichten die schoolkinderen maakten in het kader van het kunstproject Oade oan de Ko.

Van achter naar voor: Gerben de Boer, Elmar Kuiper, Ytsje Hoekstra, Willem Abma, Willy Bergsma en Arjen Bakker, penningmeester van de stichting boer en keunst, bewonderen een deel van de poëzieposters gemaakt door kinderen.

Van achter naar voor: Gerben de Boer, Elmar Kuiper, Ytsje Hoekstra, Willem Abma, Willy Bergsma en Arjen Bakker, penningmeester van de stichting boer en keunst, bewonderen een deel van de poëzieposters gemaakt door kinderen. Foto: Simon Bleeker

Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Ze lopen in de stal rond alsof ze er dagelijks komen. De leerlingen van de bovenbouw van de Epemaskoalle in IJsbrechtum en van de Sint Bonifaciusschool in Reahûs. Het zijn de scholen die dicht bij de melkveebedrijven van de firma’s Schaap en De Boer in Tirns liggen. Maar van wat zich op het erf afspeelt, hadden ze tot voor kort geen idee. Alleen voor sommige kinderen uit Reahûs, die zelf op een boerderij wonen, was dat bekend.

Nieuws

menu