Jumbo verhoogt druk en wil bouw starten aan Molenkrite in Sneek

De Jumbo in de wijk Tinga in Sneek wil starten met de bouw van een nieuwe supermarkt. FOTO ANP

,,Jumbo wil nu doorpakken en gaan bouwen aan de Molenkrite’’, zei advocaat van de supermarkt Daniëlle Roelands dinsdag tegen de Raad van State in Den Haag.

Daar wordt de vergunning voor de bouw van een nieuwe supermarkt bij de ingang van de wijk Tinga aangevochten door de Stichting Tinga en de Sneeker Mixed Hockey Club. De nieuwe Jumbo-supermarkt op de hoek van de Lemmerweg en de Koningsspil vervangt de bestaande kleinere winkel aan de Molenkrite.

Voor de hockeyclub staat er veel op het spel. Als de supermarkt en het grote parkeerterrein doorgaan, is het definitief einde oefening voor de aanleg van een derde hockeyveld op het sportpark dat broodnodig is. Het derde veld is noodzakelijk voor het voorbestaan, zegt de hockeyvereniging. Volgens de gemeente is het derde veld een gepasseerd station. Er is gepraat over fusie tussen verschillende sportclubs en verhuizing naar een andere locatie (sportcarrrousel) maar dat is op niets uitgelopen.

Volgens Súdwest-Fryslân is de nieuwe Jumbo voor de verkeersveiligheid een grote verbetering. De vrachtwagens die de winkel bevoorraden hoeven niet meer de wijk in te rijden.

Uitspraak van de Raad van State over de vergunning volgt over drie weken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Súdwest-Fryslân