Jeugd van Oudega verdiepte zich in de oorlog en nodigt dorpsgenoten uit op de koffie: 'Geweldich dat de jongerein sa aktyf is'

Oudega vierde 5 mei met eenvoudig bevrijdingsgebak. Gemaakt door de jeugd uit het dorp die zich via het project Net Ferjitte! in de oorlog verdiepte.

Met hun eigen kopjes en bevrijdingsgebak, gemaakt door de jeugd, lopen inwoners van Oudega naar de koffietafels op het evenemententerrein.

Met hun eigen kopjes en bevrijdingsgebak, gemaakt door de jeugd, lopen inwoners van Oudega naar de koffietafels op het evenemententerrein. Foto: Niels de Vries

Lees meer over
Súdwest-Fryslân

,,Ah, oranjekoek’’, zegt een oudere inwoner die het evenemententerrein van Oudega oploopt voor de viering van de bevrijding. De jeugd achter de tafels met koffie en bevrijdingsgebak corrigeert hem meteen en vertelt wat de eenvoudige lekkernij van beschuit opgespoten met pudding en slagroom en versierd met een partje mandarijn betekent. ,,Dit waard spesjaal makke nei de oarloch, doe’t der net safolle jild wie.’’ De oranje mandarijn staat voor het oranje van Nederland, leggen ze uit.