Invallen in onder meer Koudum en Meppel: drie verdachten van drugshandel en liquidatiepogingen opgepakt

FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Bij politie-invallen in Amsterdam, Drenthe en Friesland heeft de politie dinsdagochtend drie mannen opgepakt op verdenking van handel in verdovende middelen en pogingen tot liquidaties. De politie is nog op zoek naar een vierde verdachte van 59 jaar die in Turkije zit. Deze man staat internationaal gesignaleerd.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

De mannen van 49, 38 en 30 jaar oud zitten vast voor verhoor en worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, meldt de politie. De invallen vonden plaats in Amsterdam, Purmerend, Koudum en Meppel.

In ontsleutelde berichten van verschillende communicatiediensten las de politie dat de mannen „zich bezighielden met de invoer van en handel in grote partijen verdovende middelen”. Ook werden er voorbereidingen getroffen „om personen te liquideren of ernstig geweld tegen deze personen te gebruiken”.

Naast de woningen van verdachten zijn nog vier andere panden onderzocht. In een woning in Meppel vond de politie een kleine hoeveelheid drugs, versnijdingsmiddelen en chemicaliën. De politie vermoedt dat het hier een gebruikte cokewasserij betrof. In Amsterdam vond de politie 100.000 euro aan contanten en dure horloges. Op een Mercedes AMG en een Audi S8 is beslag gelegd.

De politie heeft beelden gedeeld van de invallen. Bekijk de video hier:

 

Nieuws

menu