Iedereen is winnaar op de Snitser Mar

Special Olympics zeilers Jan Obe van der Hoek (rechts) en Ronald Boon (links) met hun begeleider Jaco Hiemstra (midden) tijdens de Unified Sailing Regatta op de Snitser Mar. FOTO EIZE HOEKSTRA

Na de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio werd zaterdag de Special Olympics Unified Sailing Regatta op de Snitser Mar gevaren. Dit evenement verving de landelijke Special Olympics die in juni vanwege corona-maatregelen niet doorgingen.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Vijftien teams bestaande uit twee of drie zeilers met een verstandelijke beperking en een begeleider voeren drie races. Dat gebeurde in de geest van de Special Olympics, waarbij alle deelnemers bij de openingsceremonie de eed ‘Ik ga voor de overwinning, maar door mijn inzet ben ik al winnaar’ uitspreken. Zodoende werd het evenement gewonnen door iedereen.

Zoals het bij een Olympisch evenement hoort werd de ’Flame of Hope’ door Torch Run, een organisatie van politie en brandweer die aandacht vraagt voor mensen met een verstandelijke beperking, naar het Starteiland gebracht. Zeilers Jan Obe van der Hoek en Niek de Jong namen de vlam over en ontstoken het de Olympisch vuur.

Ronald Boon en Peter Burggraaf van het watersportverbond hesen samen de Special Olympics-vlag. Daarna gingen de zeilers met veel enthousiasme het water op.

Nieuws

menu