In Museum Houtstad IJlst heeft een gedenkraam een vaste plek gekregen. Ter herinnering aan vier stadsgenoten die omkwamen in de Tweede Wereldoorlog

Aan de zwerftocht door IJlst van een gedenkraam ter herinnering aan de Tweede Wereldoorlog is een eind gekomen. Het glas in lood-raam heeft een vaste plek gekregen in Museum Houtstad IJlst.

Het gedenkraam met daarop de namen van vier IJlster verzetsstrijders die omkwamen in de Tweede Wereldoorlog en twee Canadezen die neerstortten met hun vliegtuig.

Het gedenkraam met daarop de namen van vier IJlster verzetsstrijders die omkwamen in de Tweede Wereldoorlog en twee Canadezen die neerstortten met hun vliegtuig. Eigen foto

Lees meer over
Súdwest-Fryslân

De aanbieding van het gedenkraam vond woensdag plaats op de Herdenkingsavond die de Werkgroep Historie IJlst drie jaar geleden had willen houden om te vieren dat IJlst 75 jaar geleden werd bevrijd. Toen verhinderde de coronapandemie een samenkomst. Nu is er eindelijk een vaste plek voor de herinnering aan vier IJlster mannen die in de Tweede Wereldoorlog omkwamen en twee bemanningsleden van het Canadese vliegtuig dat er neerstortte. Dit zijn Roland Montgomery Bull en John Edward Leach.