Horecabedrijf Hindeloopen mag parkeerplaatsen schrappen: voldoende plek buiten de stadskern

Hotel De Stadsboerderij en eetcafé De Brabander FOTO BOOKING.COM

Vier parkeerplaatsen, die verdwijnen bij een horecagelegenheid in Hindeloopen, hoeven niet gecompenseerd te worden.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Hotel De Stadsboerderij en eetcafé De Brabander aan de Nieuwe Weide in Hindeloopen gaat inpandig verbouwen. Het wordt een hotel met restaurant terwijl op de plek van het huidige café twee woningen komen. Het terras wordt ingericht als tuin bij de toekomstige woningen. Het verzoek is de vier parkeerplaatsen voor het hotel te mogen gebruiken als terras.

In het parkeerbeleid van de gemeente Súdwest-Fryslân is opgenomen dat parkeerplaatsen die vervallen gecompenseerd moeten worden. Het college wil hiervan afwijken omdat er op het grote parkeerterrein De Mekúljes vlak buiten de stadskern voldoende capaciteit is. In de huidige situatie moeten gasten, als de vier parkeerplaatsen vol zijn, ook al op De Mekúljes parkeren.

Parkeervergunning

Voor de twee woningen die erbij komen, wordt een parkeerbehoefte van twee parkeerplaatsen per woning berekend. In Hindeloopen is het standaard dat per woonadres één parkeervergunning verleend wordt. Voor de tweede parkeerplaats moet ook gebruikgemaakt worden van het grote terrein buiten de stadskern. Ook in dit geval krijgen de beide woningen één vergunning.

Het college juicht de komst van twee woningen toe. Het zijn twee samengevoegde panden die vroeger als woonhuis gebouwd zijn. Zonder de aanblik van de historische stadskern aan te tasten, komt de woonfunctie terug binnen de bestaande bebouwing.

Nieuws

menu