Gratis appel- of perenbomen? In Heeg worden er heel veel weggegeven

FOTO PIXABAY

In het Heempark in Heeg kunnen tuineigenaren, scholen en dorpen zaterdag 14 november gratis laagstam appel- en perenbomen ophalen.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

De actie vormt de aftrap van Plan Boom in Friesland, dit is een landelijk project van de milieufederaties en de landschappen om de komende drie jaar 10 miljoen bomen te planten in Nederland. In Friesland moeten dit er minstens 700.000 zijn.

Na de aftrap met de ophaalactie in Heeg krijgt Plan Boom een vervolg met ophaal- en plantacties in andere dorpen. Om in aanmerking te komen voor de bomen, kunnen deelnemers zich voor 7 november opgeven via de website www.planboom.nl . De bomen worden per 10 stuks uitgedeeld met een maximum van 500 bomen per deelnemer.

De fruitbomen zijn afkomstig uit de commerciële fruitteelt en zouden worden vernietigd, omdat ze vanwege de coronacrisis onverkoopbaar waren. Er wordt gewerkt met vaste ophaaltijden en gewerkt volgens de coronaregels.

Dorpsbelangen en dorpstuinen die meer dan 150 bomen willen afnemen voor hun dorp kunnen zich ook opgeven voor een vervolgactie, dan worden de bomen in het dorp op locatie afgeleverd voor een lokale ophaal- of plantactie.

Nieuws

menu