Grachtenconcert zondag 'spetterende ' afsluiter van een weekend lang UIT-festival in Sneek

Beeld van een eerdere sfeervolle en succesvolle editie van het Grachtenconcert in Sneek. Foto: Sneek Promotion

Het UIT-festival in Sneek sluit aanstaande zondag af met een ‘spetterend’ OBW Grachtenconcert. Het UIT-festival wordt in dertien dorpen en steden in de gemeente Súdwest Fryslân gevierd dit weekend. In Sneek vindt de afsluiting van een weekend lang festiviteiten plaats op de gracht voor het Theater Sneek, van 16.00 tot 18.00 uur. OBW staat voor Old Burger Weeshuis, de nieuwe hoofdsponsor.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

Het OBW Grachtenconcert is een vervolg op het Sneekweek Slotconcert, wat in het kader van het tachtigste jubileum van de zeilweek als spetterende slot werd georganiseerd. Omdat het meteen een groot succes was en dit concert in Sneek en omgeving het enige semi klassieke openluchtconcert was, is besloten er een vervolg aan te geven.

In 2022 maakt het grachtenconcert deel uit van het Uitfestival Súdwest Fryslân, de aftrap van het culturele seizoen in Sneek. Van een markt met kraampjes, ontwikkelde het evenement zich tot een veelzijdig festival door de hele binnenstad, met optredens, exposities en straattheater.

Sinds 2020 werd het programma van het uitfestival verspreid over verschillende locaties in geheel gemeente Súdwest Fryslân, waarbij elk dorp, stad geënthousiasmeerd wordt een afwisselend cultureel aanbod in hun eigen dorp/stad te organiseren. Dit weekend wordt nu afgesloten met het OBW Grachtenconcert, toegankelijk voor jong en oud, uit geheel gemeente Súdwest Fryslân.

Strijkers, blazers, ritmegroep en solisten Janneke Brakels, Maaike Kampen en Jelle B

De BASIC XL zal het OBW Grachtenconcert uitvoeren met als speciale solisten: Janneke Brakels, Maaike Kampen en Jelle B. De Friese zanger heeft onlangs zijn zangcarrière weer opgepakt naast zijn lerarencarriere en zal samen met leerlingen een speciale act verzorgen. De muzikale leiding is onder auspiciën van Theo Brouwer. Het orkest van DEBASIC XL bestaat uit zowel amateurs als professionals met strijkers, blazers en een ritmegroep met leden verspreid over de hele provincie en ver daar buiten.

Voorafgaand aan het OBW Grachtenconcert zal ook weer een openbare gezamenlijke kerkdienst gehouden worden, van 12.30 tot 13.30 uur. Deze dienst zal worden geleidt door baptistendominee Wouter Bandstra samen met muzikale ondersteuning door een Top2000 band. De dienst wordt aangeboden door de gezamenlijke kerken in Sneek.

Concert is langs de kade gratis te zien, als je het vanuit je sloep wilt zien wordt er een bijdrage gevraagd

Het concert is gratis toegankelijk langs de kades, als je vanaf je eigen sloep wilt genieten van het concert en de openlucht kerkdienst, wordt er entree gevraagd. Je hoeft je niet aan te melden maar kunt gewoon met je sloep komen. Er wordt per sloep een bedrag bijdrage van 20 euro gevraagd als tegemoetkoming in de kosten voor het programma, die je ter plaatse kunt afrekenen.

Een VIP plaats voor het podium kost per sloep honderd euro. Voor zo’n plek dien je te reserveren via grachtenconcert@gmail.com onder vermelding ‘VIP plaats OBW-Grachtenconcert’, naam en e-mail. De kosten kunnen voorafgaand aan het concert op locatie contant of via pin voldaan worden.

OBW Sneek is hoofdsponsor van het concert. Ook dragen bij Rabobank, de gemeente SWF, Sneek Promotion, Vereniging Ondernemend Sneek/Ondernemersfonds SWF, Lionsclub Sneek Waterstad en vrienden van de Sneekweek. De Lionsclub Sneek Waterstad geven ongeveer 100 senioren de mogelijkheid om het concert bij te wonen. Zoals ook andere jaren, worden deze oudere gasten voorzien van een lekker drankje en hapje en, waar nodig, geholpen door de professionele medewerkers van diverse zorginstellingen.

De Koninginnebrug over de Looxmagracht zal op zaterdag en zondag zeer beperkt draaien. Zorg dat je op tijd bent. Ben je te laat, dan kun je er niet doorheen varen. Zaterdag draait de burg om 12.00, 15.00 en 18.00 uur en op zondag om 12.00, 15.00 en 19.00 uur. De maximale doorvaarthoogte van de vaste brug bij de Parkstraat/Koperen Kees is 1,40 meter.

Opwarmconcert op zaterdag door Antwerp Gipsy-Ska Orchestra

Op zaterdag 10 september van 16.30 tot 17.15 uur zal het podium in de gracht alvast opgewarmd worden door de band Antwerp Gipsy-Ska Orchestra die zaterdagavond in het Bolwerk Sneek zal optreden. Pure, rauwe energie van authentieke Roma Gipsy/Griekse en Turkse melodieën te combineren met de ultra-dansbare ska-groove.


Nieuws

menu