Gevaarlijke top van zendmast Sneek gerepareerd

De top van de zendmast wordt gerepareerd. Foto: Sneek Wit Zwart

De top van een zendmast die in Sneek voor onveiligheid zorgde, is vrijdagochtend met behulp van een kraan gerepareerd.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

De mast staat op het sportpark van VV Sneek Wit Zwart. De voetbalclub kreeg donderdag te horen dat een deel van de accommodatie ontruimd moest worden en velden afgezet omdat drie zenders op de top van de mast scheef zouden staan.

De club werd donderdag rond 16.00 uur door T-Mobile ingelicht over omvalgevaar van de top van de zendmast, vertelt perswoordvoerder Sven Batstra. Toen zat de buitenschoolse opvang in de kantine. Kinderen en leiding zijn opgevangen in een school aan de overkant.

Verder moesten kleedkamers afgesloten worden. Trainingen werden naar andere velden verplaatst. ‘s Avonds zou de algemene ledenvergadering plaatsvinden. Dat heeft de club een week uitgesteld. De velden en gebouwen zijn inmiddels weer beschikbaar.

T-Mobile meldt dat de antennes van dit bedrijf in het bovenste gedeelte van de mast hangen. De mast is van Cignal Infrastructure Netherlands BV. In de mast hangen antennes van verschillende telecomaanbieders. De scheve antennes zijn verwijderd, hersteld en weer teruggeplaatst.

Nieuws

menu