Geen cafetaria in Sneker wijk Stadsfenne

Geen cafetaria in Sneker wijk Stadsfenne. FOTO ANP

Er komt geen cafetaria in de Sneker wijk Stadsfenne, want er zijn teveel zorgen over de inpassing en mogelijke overlast. Daartoe besloot de raad van Súdwest-Fryslân donderdagavond.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân

De cafetaria, die op de hoek van de Middelzeelaan en de Loëngasterlaan moest verrijzen, is al jaren een discussiepunt in de stad. Het college vroeg aan de raad om geen vergunning voor de cafetaria te verlenen. De gemeente vreest voor parkeerchaos en een verslechterde verkeersveiligheid. Maar een cafetaria is ook in strijd met het huidige beleid.

Dat schrijft voor dat dit soort zaken (detailhandel/horeca) zich in het centrum van Sneek moet vestigen.

Niet op deze plek

Arjen Doedel (CDA) vatte het sentiment tegen de cafetaria samen: ,,In de wijk horen we dat Stadsfenne wel een cafetaria kan gebruiken, maar niet op deze plek, omdat er zorgen over (verkeers)overlast zijn.’’ Maar dat valt wel op te lossen, aldus de voorstanders in de raad. Marieke Vellinga (D66): ,,In Bolsward kan het ook, daar gaat alles goed met cafetaria de Tramhalte bij een vergelijkbaar druk kruispunt.’’

De wijk lijkt verdeeld over het plan. Uit een recente enquête van het wijkplatform bleek dat er ongeveer evenveel voor- als tegenstanders zijn.

Draagvlak

Eenmansfractie Harmen de Wind vroeg daarom aan het college: ,,Hoeveel draagvlak moet er eigenlijk zijn voordat de gemeente zo’n initiatief steunt?’’ Wethouder Wielinga vond half-om-half niet goed genoeg om het plan voor de cafetaria te steunen: ,,Ik vind het gevaarlijk om dan voor te zijn, maar uiteindelijk gaven de ruimtelijke gronden voor mij de doorslag om tegen te zijn.’’

Dat vonden 21 raadsleden ook. 15 leden van de PvdA, VVD, D66, De Wind, Semplonius en GBTL hadden liever een cafetaria gezien.

Nieuws

Meest gelezen