Geen bezoek op revalidatieafdelingen Bloemkamp in Bolsward, de Flecke in Joure en Ielânen in Sneek

Bloemkamp in Bolsward. FOTO GOOGLE STREETVIEW

Op de drie revalidatieafdelingen van zorgkoepel Patyna, in Sneek (De Ielânen), Bolsward (Bloemkamp) en Joure (De Flecke) is voorlopig geen bezoek mogelijk.
Lees meer over
Súdwest-Fryslân
De Fryske Marren

Zowel in Sneek als in Bolsward waren recent grote corona-uitbraken. Hoewel de afdelingen sinds het weekend weer coronavrij zijn verklaard, heeft het bestuur voor onbepaalde tijd besloten om geen bezoek meer toe te laten. Voor de Flecke was eenzelfde besluit al vanaf 11 februari van kracht. ,,We wilden daarmee voorkomen dat ook in de De Flecke een uitbraak zou plaatsvinden’’, laat woordvoerder Esther Larooi weten, maar ze benadrukt dat het geen gemakkelijke besluiten zijn geweest.

Voor het eerst werd onderscheid gemaakt tussen de revalidatieafdeling en de rest van het verpleeghuis. Daar geldt namelijk de richtlijn van het RIVM die ruimte biedt voor één bezoeker per cliënt per dag. Patyna stelt dat revalidatieafdelingen extra kwetsbaar zijn voor besmetting met het coronavirus omdat daar meer doorstroming is en cliënten uit verschillende instellingen afkomstig zijn.

Coronavirus buiten de deur

,,We willen er alles aan doen om het coronavirus buiten de deur te houden en de revalidatieplekken beschikbaar te houden voor degenen die het nodig hebben’’, stelt Larooij. Nieuwe revalidanten moeten eerst tien dagen in quarantaine voor ze een plek op de revalidatieafdeling krijgen. Op de drie locaties gaat het nu nog om in totaal 33 cliënten. Begin maart zal het besluit worden geëvalueerd.

Nieuws

Meest gelezen